Καλαμάκι

Το Καλαμάκι είναι ένα μικρό χωριό κτισμένο κατά μήκος της παραλίας κοντά στο Λαγανά (επέκταση της περιοχής του Λαγανά) και απέχει μόλις 7 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου.
Το ωραία παραλία του Καλαμακίου επισκέπτεται συχνά από τη διάσημη χελώνα Caretta-Caretta, και είναι ένας από τους κύρια θέρετρα του νησιού.

Ξενοδοχεία
Το Καλαμάκι προσφέρει μια ευρεία επιλογή από Ξενοδοχεία, Βίλες, Στούντιο, Διαμερίσματα στο κέντρο και σε ήσυχη περιοχή.

Μεταφορά
Υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείων προς την πόλη της Ζακύνθου και απόςΛαγανά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, ένα τζιπ, ένα ποδήλατο ή ένα μοτοποδήλατο. Επίσης, υπάρχει σταθμός ταξί στον κεντρικό δρόμο προς Λαγανά.

Εστιατόρια
Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες στο Καλαμάκι, που προσφέρουν παραδοσιακά Ελληνικά τρόφιμα, Αγγλικά, Κινέζικα, και Ιταλικά. Επιπλέον, κάποια από τα εστιατόρια και οι ταβέρνες προσφέρουν ζωντανή Ελληνική μουσική με παραδοσιακό τραγούδι και χορό.

Οι παραλίες
Το Καλαμάκι αποτελεί φυσική προέκταση της παραλίας του Λαγανά, με τέλεια άμμο και καθαρά νερά. Μπορείτε να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες για χρήση στην παραλία, και υπάρχουν ταβέρνες και εστιατόρια κοντά στην παραλία. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους προτιμούν το κέντρο της παραλίας, αλλά αν περπατήσετε λίγο, μπορείτε να ανακαλύψετε μεγαλύτερη, πιο απομονωμένει παραλία. Θυμηθείτε, η αμμώδης παραλία στο Καλαμάκι είναι επίσης ο τόπος αναπαραγωγής του διάσημου θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta. Η εποχή αναπαραγωγής συμπίπτει με την περίοδο διακοπών. Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι θηλυκές χελώνες έρχονται στην ξηρά για να θάβουν τα αυγά τους περίπου 50 εκατοστά στην άμμο. Η ζεστή άμμο προκαλεί τα αυγά να εκκολάπτουν και τα μικρά χελωνάκια αναδύονται 8 εβδομάδες αργότερα, αμέσως με κατεύθυνση προς το φεγγάρι στη θάλασσα. Έτσι, αν θέλετε να περάσετε κάποιο χρονικό διάστημα στην παραλία, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην ενοχλούν τις φωλιές με την ομπρέλα σας ή από το σκάψιμο, και εσείς δεν πρέπει να αγγίζετε τις αναδυόμενες χελώνες. Ισχυρά θαλάσσια σπορ δεν επιτρέπονται στην περιοχή και κανείς δεν επιτρέπεται στην παραλία μετά το ηλιοβασίλεμα.
Υπάρχουν βάρκες με γυάλινο πυθμένα, από την οποία μπορείτε να δείτε και τις χελώνες στο φυσικό τους περιβάλλον. Υπάρχουν επίσης μικρά σκάφη που παίρνουν οι τουρίστες σε απομακρυσμένες παραλίες. Πάρτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το νησί Μαραθονήσι, όπου η παραλία είναι επίσης μια περιοχή αναπαραγωγής της χελώνας Caretta-Caretta.

Ψώνια
Θα βρείτε μια πολύ ολοκληρωμένη αγορά στο Καλαμάκι. Υπάρχουν υπηρεσίες συναλλάγματος, αρτοποιεία, καταστήματα δώρων, κοσμημάτων και δέρματος-καταστήματα ειδών ένδυσης. Τα καταστήματα δώρων προσφέρουν τα τέλεια δώρα για να πάρετε πίσω στο σπίτι, όπως κοσμήματα, δερμάτινα, ενδύματα, τσάντες, μικρογραφίες χελώνες Caretta-Caretta, κεραμικά και γλυκά φτιαγμένα από μέλι και αμύγδαλα, όπως τα “μαντολάτο” και “παστέλι”.

Νυχτερινή ζωή
Νυχτερινή ζωή στο Καλαμάκι είναι σχετικά “ήσυχη”, σε σύγκριση με το Λαγανά. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια για να επιλέξετε στο Καλαμάκι.

Ξενοδοχεία στο Καλαμάκι