Άγιος Σώστης

Agios Sostis resort in Zakynthos Zante island

Η πανέμορφη παραλία του Αγίου Σώστη βρίσκεται ανάμεσα στο Λαγανά και στο Κερί. Αποτελεί τη φυσική συνέχεια της μεγαλύτερης και πλέον πολυσύχναστης παραλίας της Ζακύνθου, του Λαγανά. Είναι ιδανική επιλογή τόσο για οικογένειες αφού η πεντακάθαρη και ρηχή θάλασσα προσφέρει ασφάλεια για τα μικρά παιδιά, αλλά και για ζευγάρια και νεαρόκοσμο καθώς η μικρή απόσταση (μόλις 1 χλμ.) από τον κοσμοπολίτικο Λαγανά καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Cameo island by night in Agios Sostis Beach

Στην παραλία λειτουργούν πολλά μπαράκια, καφετέριες και εστιατόρια, ενώ η ευρύτερη περιοχή διαθέτει όλα τα απαραίτητα για ανεξάρτητες διακοπές. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα προσφέρουν άνετη διαμονή, ενώ υπάρχει και πολύ καλή αγορά από όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα πάντα.

Marathonisi island from Agios Sostis Beach in Zakynthos Zante island

Στο κόλπο του Λαγανά υπάρχει και το μικρό νησάκι του Αγίου Σώστη. Πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται εκεί. Το νησί ήταν ενωμένο με τη στεριά μέχρι το 1633 όπου το χώρισε ένας ισχυρός σεισμός. Σήμερα η επικοινωνία γίνεται με γεφυράκι. Το μικρό νησί είναι μοναδικής ομορφιάς. Η πυκνή του βλάστηση και οι σπηλιές εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Ξενοδοχεία στο Άγιος Σώστης