Εθνικά Πάρκα

Βρείτε πληροφορίες για χρήσιμα τουριστικά πάρκα στη Ζάκυνθο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο – Θεματικό Κέντρο της Θαλάσσιας χελώνας

Για την πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με την Caretta caretta και όλα τα σημαντικά οικοσυστήματα του κόλπου Λαγανά, λειτουργεί στην περιοχή Δάφνης Βασιλικού, ειδικό Εκθεσιακό Θεματικό Κέντρο της θαλάσσιας χελώνας, όπου με τη χρήση πολυμέσων και με ξενάγηση από ειδικευμένους οικοξεναγούς, παιδιά και μεγάλοι «ταξιδεύουν» στον κόσμο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.
(Τηλ: 2695029870-2)


Πέτρινο Πάρκο Ασκός

Το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, φυσικό περιηγιτικό πάρκο χλωρίδας και πανίδας. Πρόκειται για ένα πάρκο 500 στρεμάτων όπου είναι συγκεντρωμένη όλη η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού αλλά και δέντρα και ζώα από άλλες περιοχές του πλανήτη. (π.χ. ελάφια, ρακκούν, λάμα, πόνυ, τσιντσιλά). Οι χώροι του πάρκου έχουν γίνει προστατευόμενοι και είναι πλέον ένας μοναδικός βιότοπος για το νησί. 200.000 περίπου δέντρα, φυτά και θάμνοι από 120 διαφορετικά είδη. 1.500 περίπου ζώα (45 διαφορετικά είδη) χιλιόμετρα παραδοσιακών πέτρινων λιθοδομών, καλντερίμια και διάφορες πετροξυλοσυνθέσεις σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
(Τηλ: 2695029870-2)

Η μεγαλύτερη σημαία του κόσμου

Στο ΝΔ άκρο του νησιού, πολύ κοντά στον Φάρο του Κεριού και πάνω από τις βραχονησίδες Μυζήθρες, έχει κατασκευαστεί ο ιστός ύψους 50 μέτρων πάνω στον οποίο κυματίζει η μεγαλύτερη σημαία του κόσμου σε ιστό, που έχει πιστοποιηθεί για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες στις 20-05-2007. Ορατή από 20 μίλια, 670 τετραγωνικά μέτρα γαλανόλευκης να κυματίζει με φόντο το γαλάζιο του ουρανού, την καταπράσινη φύση του Κεριού και το ήρεμο και ενίοτε αγριεμένο Ιόνιο. Με τον ήχο από το θρόισμα αυτού του τεράστιου πανιού να δημιουργεί δέος, αποτελεί από μόνης της, ένα ακόμη λόγο στη δυτική Ζάκυνθο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ