Γερακάρι Ψαρού

Gerakari Resort in Zakynthos Zante island

Το όμορφο μεσογειάτικο χωριό του Γερακαρίου, αποτελείται από τρία ξεχωριστούς οικισμούς αρκετά κοντά η μία από την  άλλη,  Άνω Γερακάρι, Κάτω Γερακάρι και Μέσο Γερακάρι, βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου. Το χωριό αριθμεί περίπου 750 μόνιμους κατοίκους.

Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες εκκλησίες που αξίζει να επισκεφτείτε στο εσωτερικό των οικισμών. Επιπλέον, καθώς το χωριό βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού, είναι μια καλή βάση για εκδρομές σε όλο το νησί.

Εάν αισθάνεστε όπως διαμονή σε ένα ήσυχο και γραφικό περιβάλλον, υπάρχουν διαθέσιμα πολλές δυνατότητες για διαμονή στο χωριό. Μπορείτε να βρείτε μερικά καλά ξενοδοχεία, στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια, δύο στους τρεις οικισμούς του χωριού και σε αυτές πιο κοντά στην θάλασσα. Όλοι τους προσφέρουν μια συναρπαστική θέα της περιοχής. Αν προτιμάτε μια πιο απλή διαμονή, ένα κάμπινγκ με πλήρεις παροχές και φυσική σκιά είναι διαθέσιμη στη Μέσο Γερακάρι.

Το φαγητό είναι καλό και εύκολο να βρεθεί στην περιοχή: στο Κάβο, το μικρό λιμάνι του χωριού, θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι, ενώ τοπικά πιάτα μαζί με την ελληνική και διεθνή κουζίνα είναι διαθέσιμη και στις ταβέρνες των οικισμών και της ευρύτερης περιοχής.

Gerakari - Cavos Psarou Beach - Zante Zakynthos

Θα απολαύσετε το μπάνιο σας στις υπέροχες παραλίες του Αμμούδι, Δροσιά και Παχιά Άμμος, πολύ κοντά στο χωριό (περίπου 5-6 χιλιόμετρα στα ανατολικά). Μπορείτε επίσης να διαλέξετε οποιαδήποτε από τις καλά οργανωμένες παραλίες της ανατολικής ακτής. Κανένα από αυτά δεν είναι πιο μακριά από 8-10 χιλιόμετρα.

Για κάποιο πρόβλημ υγείας, μπορείτε να απευθυνθείτε στις υγειονομικές υπηρεσίες στην κοντινή πόλη της Ζακύνθου, 13 χιλιόμετρα μακριά στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού.
Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου (13 χιλιόμετρα) είναι εύκολη με ταξί και με νοικιασμένο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Το μικρό λιμάνι του Κάβου είναι διαθέσιμο για την προσωρινή αγκυροβόληση των μικρών τουριστικών και αλιευτικών σκαφών.

Ξενοδοχεία στο Γερακάρι Ψαρού


  • Μεζονέτες Dante’sΜεζονέτες Dante’s

  • Στούντιο ΑστέριαΣτούντιο Αστέρια

  • Βίλες Κάβος ΨαρούΒίλες Κάβος Ψαρού

  • Διαμερίσματα KleliaΔιαμερίσματα Klelia

  • Βίλες ParadissoΒίλες Paradisso

  • Διαμερίσματα Κάβος ΨαρούΔιαμερίσματα Κάβος Ψαρού

  • Βίλες Porta del MarΒίλες Porta del Mar