Αλυκές

Alykes Resort in Zakynhtos island, Greece

Οι Αλυκές βρίσκονται 18 χλμ. βορειοδυτικά της Ζακύνθου. Η περιοχή πήρε το όνομά της από τις αλυκές και τις εργασίες που γίνονταν εκεί, οι οποίες προμήθευαν όλο το νησί με αλάτι.
Αποτελεί ένα απο τα δημοφιλέστερα θέρετρα του νησιού, με μία όμορφη αμμώδη παραλία, που προσελκύει πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Εκτός της παραλίας και των πολλών καταστημάτων της περιοχής, οπού μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε, στις Αλυκές θα μπορέσετε επίσης να επισκεφθείτε αρκετά αξιοθέατα που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις, όπως το μοναστήρι του 16ου αιώνα, ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής ή, φυσικά, το Ναυάγιο, Σχινάρι και τις Γαλάζιες Σπηλιές.

Alykes Zante Zakynthos

Αν πάλι, προτιμήσετε να παραμείνετε στην παραλία, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της, φτάνοντας στο χωριό Αλυκανάς.
Στον Αλυκανά, ο οποίος είναι επίσης ανεπτυγμένος τουριστικά, χωρίς όμως να χάνει την ήρεμη και οικογενειακή ατμόσφαιρα που τον διακρίνει, μπορείτε να καθήσετε για φαγητό ή για καφέ, ή ακόμη, να επιδοθείτε σε κάποιο θαλάσσιο σπόρ.
Οι Αλυκές και ο Αλυκανάς, προσφέρουν μεγάλη γκάμα επιλογών σε ξενοδοχεία, studios και διαμερισμάτα, σε σημεία πολυσύχναστα, αλλά και σε πιο ήσυχα και πολλές υπηρεσίες απαραίτητες για άνετες και ξεκούραστες διακοπές.
Υπάρχουν τακτά δρομολόγια με λεωφορεία προς την πόλη της Ζακύνθου, καθώς και πολλές εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, jeep, μηχανών και μοτοποδηλάτων.
Η εμπορική κίνηση είναι άκρως ικανοποιητική, αφού υπάρχουν πολλά καταστήματα για να προμηθευτείτε οτιδήποτε θελήσετε, ενω και η νυκτερινή ζωή των περιοχών αυτών, είναι εξίσου ενδιαφέρουσα.

Ξενοδοχεία στο Αλυκές


  • Ξενοδοχείο Kali PigiΞενοδοχείο Kali Pigi

  • Διαμερίσματα AmmosΔιαμερίσματα Ammos

  • Στούντιο AnnaΣτούντιο Anna

  • Στούντιο ΡούλαΣτούντιο Ρούλα

  • Ξενοδοχείο DannysΞενοδοχείο Dannys

  • Ξενοδοχείο LetsosΞενοδοχείο Letsos

  • Ξενοδοχείο GrapevinesΞενοδοχείο Grapevines